onsdag 5. mai 2010

Vold i nyhetene og i virkeligheten

Kriminalitet har vært så lenge menneskene har levd. Det finnes mange forskjellige typer vold. Når noen tenker vold så er det lett å tenke terrorisme. Terrorisme er en av de mest ekstreme typer av vold. Et eksempel på dette kan være når tvillingtårnene falt i USA, et annet eksempel kan være når de angrep kollektivtransportsystem i London. Men det finnes også andre typer vold slik som konflikter mellom forskjellige gjenger, et ran, mord, voldtekter og mye mer.

Det som kommer i nyhetene er ofte terror konflikter, ran og slike ting. Voldtekter er noe som ikke kommer så ofte på nyhetene. Mye av grunnene til dette er at folk er for redde å si i fra. Protester kommer ofte i nyhetene spesielt hvis de begynner å bli voldelige.

Det er ofte enkelte saker som det kommer mer på nyhetene enn andre, mye av dette kan være at det er stor diskusjon blant handlingen, eller at hendelesen var så forferdelig, slik som terrorangrepet på kollektivtransportsystem til London. Tre undergrunnsbaner og en buss ble rammet av bomber på morgenen 7. juli 2005. Det viste seg at det hadde vært selvmordsbomber. Dette skapte stor redsel i hele verden, folk tenkte at det skulle skje hos oss neste gang.



Selv var jeg i London noen få dager etter at dette hadde skjedd mens vi gikk i en gate, kom det en politimann løpene bort til oss og sa at vi måtte komme oss bort, de hadde funnet en forlatt bag dette viste seg ikke å være sant. Men poenget mitt er at noen ganger ser tingene veldig brutalt ut på nyhetene og ofte stemmer dette.



Lenker:

5 kommentarer:

  1. Bra skrevet, du har fått frem mange viktige poeng. F.eks. det med at de viser mest saker som omhandler terror og krig, og ikke så mye om voldtekter. For dette er på en måte litt "tabu" ennå.

    Good work Anders ;)

    SvarSlett
  2. Ja du seie noge der, mediene blåse ofta opp ting, og de e flære ting som skjer i andre land enn i norge takk og lov!

    SvarSlett
  3. Gode argumenter du kommer med. Det er også bra med eksempele du kommer med. Det viser at du har peiling..

    SvarSlett
  4. Bra innlegg, det er sant det du sier om at terrorisme får masse omtale i media. Det kan ha noe med at det kan skje over alt, uten forvarsel.

    SvarSlett
  5. eg digge det!, konge det! bra skreve.
    terrorisme e faktisk veldi omtalt i media, og det e jo fordi det kan skje kor som helst når som helst .. media bruke suge seg litt te folk sin frykt på ein måte!
    bra skreve, bedre en Espen sitt innlegg

    karakter :9

    SvarSlett