fredag 7. mai 2010

Kan media forandre din mening?



Mediene skal informere men ikke påvirke sies det. Men dette er ikke helt sant, mediene påviker oss hver dag. Et eksempel på hva de kan forandre er holdningen som folk har til Røyking, de kan gjøre det med å si at 6070mennesker dør hvert og av røyking, dette kan for eksempel hindre noen i å begynne å røyke.

Det mediene er mest kjente for er å snakke om politiske hendeler og volds hendeler, ulykker eller katastrofer. Hovedgrunnene til dette er at det er det folk blir mest opptatt av og at de kanskje snakker om det senere. Dette er også en måte å vise hva folk mener, slik som i politikk kan de bruker nyhetene til og forteller hva de står for.

Men det finnes forskjellige kanaler som sender nyheter på TV og ofte har de mye om samme sakene selv om de velger og bruker noen forskjellige og noen like saker som hovedsaker. Slik som på TV 2 var hovednyheten om valget i Storbritannia, Demonstrasjonene i Athen og om røyking. Mens på NRK så hadde de Konservative er størst, børsfall og at høyre er størst om hovedsaker. Som du kan se er det noen like hovedsaker mens noen forskjellige. Noe som kan grunnes at ikke har samme syn på alt som er viktig eller ikke.

Har du forandret mening noen gang pågrunn av at du så noe på nyhetene?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar